DRUŽINSKA DELAVNICA: Spoznavanje čustev

POVEZOVANJE OTROK IN STARŠEV SKOZI GIBANJE, POSLUŠANJE IN RAZUMEVANJE

Spoznavanje svojih čustvenih škratkov, ter preprostih in učinkovitih vaj za sproščanje, umirjanje in zavedanje svojega telesa.

Spoznali bomo vaje skozi katere se otroci in starši povežejo na ljubeč način.

Delavnica je primerna za otroke stare od 4 – 10 let.

Tehnike čuječnosti in umirjanja

S tehnikami, ki jih bomo spoznali se otroci naučijo umiriti na preprost in zabaven način, ki ga lahko izvajajo tudi sami doma.

Predvsem pa pomagajo povezati otroke in starše, saj otroci skozi izvajanje tehnik ozavestijo svoja čustva, predvsem pa je pomembno, da starši spoznajo občutke svojih otrok in jim lahko pomagajo, da jih lažje razumejo.

Spoznali bomo tehniko tapkanja, meditacijo, vaje čuječnosti, dihalne vaje, osnovne položaje joge, ter se skozi vse vaje naučili sprejeti vsa čustva na prijazen in miren način.

Zabavne igre & naloge

Skupaj se bomo zabavali in igrali razne igre, ki nas bodo med seboj še bolj povezale in sprostile.

Skozi igre povezanosti bomo odkrivali, da če sodelujemo lahko stvari izpeljemo boljše in predvsem lažje, saj si med seboj pomagamo.

Pomembno je, da znamo sodelovati med seboj, tako doma, kot v šoli in vrtcih saj s tem gradimo zaupanje, prijateljstvo in ljubezen.

 

Ustvarjanje čudežnih izdelkov

Ustvarili bomo, čudežne izdelke, ki otrokom pomagajo, da se lahko umirijo na njim prijazen in zabaven način, ter jih imajo lahko ob sebi, ko jih potrebujejo.

Ustvarjanje je super za razvijanje otroške domišljije, urjenje motorike in predvsem sprostitev tako za otroke in starše od vseh vsakodnevnih obveznosti.

Je odlična priložnost, da se starši in otroci med seboj opazujejo in učijo.

 

KAKO BODO DELAVNICE POTEKALE?

Na delavnici bomo tudi spoznali osnovna čustva, kot so strah, žalost in jeza ter različne sprostitvene tehnike, ki na zelo preprost, a učinkovit način sproščajo napetost v telesu.

Z enostavnimi tehnikami, ki jih  si lahko pomagamo vsakodnevno in jih imamo vedno pri roki.

Imajo zelo hiter učinek delovanja in lahko jih uporabljamo prav vsi, otroci in odrasli. S tehnikami si pomagamo sprejeti naša čustva in predvsem jih začenjamo sprejemati kot del nas. To je izrednega pomena saj starši včasih premalo časa namenimo otrokovim občutkom.

Starši lahko vidijo kako se njihovi otroci učijo in kako komunicirajo z drugimi otroki in odraslimi. Otroci pa vidijo svoje starše kot učence, kar se ne dogaja prav pogosto in kar je odličen zgled njihovim otrokom.

Na koncu bomo ustvarili še čarobne predmete, ki vam bodo pomagali pri premagovanju čustev in jih boste lahko odnesli s seboj domov.

TERMIN IN PRIJAVA

TERMIN: 14. oktober 2023

TRAJANJE: 9.00 – 12.00

LOKACIJA: Šenčur pri Kranju

CENA za delavnico je 55€.

*Cena velja za starša in enega otroka. Dodaten otrok 10 € doplačila.

MESTA ZA DELAVNICO SO OMEJENA.

PRIJAVA NA DRUŽINSKO DELAVNICO

Z VAMI BOVA

LEA

Energijska terapevtka, učiteljica meditacije & čuječnosti

Že kot otrok sem zelo čutila vse energije okrog sebe in imela zelo močno intuicijo. Potem se mi je zgodilo življenje. Ampak želja v meni, da spoznam svet duhovnosti je rasla iz dneva v dan, tako da sem se po končani srednji šoli odločila da naredim tečaj za EFT izvajalko.

Moje poslanstvo je, da ti pomagam na poti osebne ali poslovne rasti s tehnikami in orodji, ki ti bodo dale zagon, energijo in predvsem tisto, kar resnično potrebuješ, da začneš slediti sebi.

Na družinskih delavnicah pomagam staršem, da bolje razumejo otrokove občutke in se z njimi še bolj povežejo, otroci pa se počutijo bolj sprejete in razumljene.

ŠPELA

vzgojiteljica in učiteljica joge za otroke

Z nasmeškom na obrazu, energijo v duši in toplino v srcu, sem se vedno pripravljena podati na odkrivanje novih poti in izzivov. Kot vzgojiteljico predšolskih otrok me je radovednost do drugačnih šolskih sistemov ponesla v tujino, kjer sem dve leti delala kot varuška. Željna novih znanj in izkušen sem se vrnila v Slovenijo in začela raziskovati kaj več, kaj novega lahko ponudim našim otrokom.

Skupaj z otroki odkrivamo nove jogijske pravljice, pustolovščine, odkrivamo zaklade, spoznavamo položaje s pomočjo joga kartic, dihamo, barvamo, se umirjamo in včasih rajamo.

Znanje joge uporabljam v vsakdanjem življenju, kot vzgojiteljica v vrtcu, vodim ure joge za otroke ter zase – za mojo dušo, da se umirim in sprostim.

Pridruži se nama in spoznaj tehnike, ki ti pomagajo, da lažje razumeš svoje otroke, njihove občutke in se še bolj povežeš z njimi. 

PRIJAVA NA DRUŽINSKO DELAVNICO